Δημοσιότητα

2017

Εκθέσεις - Συνέδρια

Διαφήμιση

Τύπος

Την Δευτέρα 27 Μαρτίου στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στην Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε, με μεγάλη επιτυχία, το 2ο Συνέδριο Τουρισμού με τίτλο : «Τουρισμός Υψηλής Προστιθέμενης Αξίας». Διοργανωτές του συνεδρίου ήταν τα 5 διμερή επιμελητήρια , το Ελληνο-Αμερικάνικο, Ελληνο-Βρετανικό, Ελληνο-Γαλλικό, Ελληνο-Γερμανικό και το Ελληνο-Ιταλικό Θεσσαλονίκης.

Διανύοντας μια περίοδο κατά την οποία, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, παρατηρείται σημαντική μείωση στα τουριστικά έσοδα, παρά την αύξηση του αριθμού επισκεπτών και την ευνοϊκή διεθνή συγκυρία, το συνέδριο κάλυψε κρίσιμες ενότητες θεμάτων όπως: τουρισμός ποιότητας, τουρισμός υγείας και ευεξίας, τεχνολογία και τουρισμός. Παράλληλα εξετάστηκαν τρόποι εκμετάλλευσης των νέων τεχνολογιών με στόχο τόσο την προαγωγή του τοπικού τουριστικού προϊόντος, όσο και την ενίσχυση της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Η NOISIS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΕ αποτέλεσε χορηγό της εκδήλωσης όχι μόνο για να δώσει το παρόν σε ένα σημαντικό συνέδριο του κλάδου αλλά και ως μια εταιρία με μεγάλη εμπειρία στον Τουρισμό προτείνοντας χρηματοδοτικά εργαλεία για κάθε νέα ή και υφιστάμενη τουριστική επιχείρηση.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για 3η χρονιά από την Ethos Awards και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ τα » Greek Hospitality Awards 2017 » την Πέμπτη 23 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Στην τελετή βράβευσης που έδωσαν το παρόν πάνω από 200 στελέχη και προσωπικότητες από τον χώρο του τουρισμού, κορυφαίο ξενοδοχείο στην Ελλάδα για το 2017  «Top Greek Hotel 2017» αναδείχθηκε το Grecotel Corfu Imperial. Την βράβευση έκανε η Υπουργός Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά η οποία τόνισε ότι »ο θεσμός των Greek Hospitality Awards στηρίζει και προβάλλει το έργο και τις προσπάθειες του ξενοδοχειακού τομέα στην Ελλάδα’’.
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας επεσήμανε ότι » τα Greek Hospitality Awards αποτελούν ένα θεσμό και περιβάλλουν την δυναμική του ελληνικού τουρισμού».

Χορηγός της λαμπερής αυτής βραδιάς του Τουρισμού ήταν η Noisis Α.Ε.

Tους μεγάλους νικητές του ελληνικού τουρισμού ανέδειξε η Τελετή Απονομής των Tourism Awards 2017. Για τέταρτη συνεχή χρονιά περισσότερα από 700 στελέχη και προσωπικότητες του κλάδου τίμησαν με την παρουσία τους τα βραβεία θεσμό του ελληνικού τουρισμού σε μία λαμπερή βραδιά η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Athenaum InterContinental.

Σε μία βραδιά που είχε χρώμα και ρυθμό οι παρουσιαστές της εκδήλωσης κατάφεραν να κρατήσουν το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο βραβεύοντας βέλτιστες πρακτικές επιχειρήσεων και πρωτοβουλίες οι οποίες προάγουν την καινοτομία και την ποιότητα στον ελληνικό τουρισμό. Ιδιαίτερα αυξημένες υπήρξαν φέτος οι υποψηφιότητες εκ μέρους ηχηρών ξενοδοχειακών new openings και επιχειρήσεων του θαλάσσιου τουρισμού, του luxury travel και του digital tourism.

Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος.

Υποστηρικτής αυτής της λαμπερής βραδιάς ήταν η Noisis A.E.

http://www.tourismawards.gr/

Έπεσε η αυλαία για την 4η FOOD EXPO που πραγματοποιήθηκε από 18 έως 20 Μαρτίου 2017 στο Metropolitan Expo με την συμμετοχή 1.200 εκθετών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, υποδεχόμενη περισσότερους από 60.000 επισκέπτες-επαγγελματίες από 22.000 επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης, επιβεβαιώνοντας τη θέση της μεταξύ των κορυφαίων εκθέσεων Τροφίμων & Ποτών σε παγκόσμιο επίπεδο
Εκπρόσωποι από όλο το πολιτικό φάσμα και τον επιχειρηματικό κόσμο έδωσαν το παρών στα εγκαίνια της 4ης FOOD EXPO, αναγνωρίζοντας τον κυρίαρχο ρόλο που διαδραματίζει η έκθεση στην εξέλιξη του κλάδου Τροφίμων & Ποτών και της πρωτογενούς παραγωγής. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Ευάγγελος Αποστόλου, ο οποίος εγκαινίασε την έκθεση, επισήμανε την τεράστια σημασία που έχει η έκθεση για τις παραγωγικές επιχειρήσεις και τις μονάδες πρωτογενούς παραγωγής αγροτροφικών προϊόντων.
Στην φετινή FOOD EXPO ξεπέρασε κάθε προσδοκία και η προσέλευση διεθνών αγοραστών. Οι hosted buyers δήλωσαν ενθουσιασμένοι για την ποιότητα και τον πλούτο των παραδοσιακών αλλά και των καινοτόμων προϊόντων που ανακάλυψαν στη φετινή έκθεση, τονίζοντας ότι δεν περίμεναν ποτέ ότι θα συναντούσαν στην Ελλάδα μία έκθεση τόσο υψηλού επιπέδου.Τιμώμενη χώρα της διοργάνωσης για το 2017 ήταν η Ισπανία.

Η Noisis A.E. συμμετείχε στην έκθεση ενημερώνοντας τους επισκέπτες για τα νέα προγράμματα επιδοτήσεων και τις δυνατότητες ανάπτυξης των επιχειρήσεων τους μέσω αυτών.

Το εκθεσιακό «δίδυμο» των Detrop – Oenos κάλυψε φέτος συνολικά 11 περίπτερα έναντι 6 περιπτέρων στην προηγούμενη διοργάνωση, συγκεντρώνοντας 700 εκθέτες έναντι 530 το 2015.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκε, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ιωάννης Τσιρώνης, ο οποίος μεταξύ άλλων απέδωσε τα εύσημα στις ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στις Εκθέσεις , καθώς μέσα σε συνθήκες κρίσης έχουν όραμα, είναι εξωστρεφείς και κάνουν τα ελληνικά προϊόντα γνωστά στο εξωτερικό.
H Detrop και η Oenos είχαν στο επίκεντρο τους δύο μεγάλα θεματικά αφιερώματα. Το πρώτο εστιάζει στο ελαιόλαδο και την ελιά και το δεύτερο στα αποστάγματα. Οι δύο εκθέσεις πλαισιώθηκαν από καινοτόμες παράλληλες εκδηλώσεις, στα πλαίσια των οποίων ήταν και η διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Πατσά καθώς και ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Ν.Α. Ευρώπης, μια συνδιοργάνωση με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.
Η εταιρεία NOISIS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΕ έδωσε το παρόν στην διοργάνωση, ενημερώνοντας τους επισκέπτες και τους εκθέτες, που τίμησαν με την παρουσία τους την έκθεση, για τις δυνατότητες ανάπτυξης των επιχειρήσεων τους.

Συνολικά 125.000 επαγγελματίες από 48.000 επιχειρήσεις από την Αθήνα και την περιφέρεια που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης, επισκέφθηκαν τη 12η HORECA 2017 κατακλύζοντας και τα τέσσερα Ηall του εκθεσιακού κέντρου, έχοντας την δυνατότητα να δουν από κοντά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των 550 εκθετών και να παρακολουθήσουν τις παράλληλες εκδηλώσεις, που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον όλων.

Μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά ήταν και η προσέλευση των ξενοδόχων στην Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά στα πλαίσια της HORECA. Περισσότεροι από 1.100 ξενοδόχοι από όλη τη χώρα ενημερώθηκαν για τα καίρια ζητήματα που αφορούν τον κλάδο τους, ενώ παράλληλα εξέπεμψαν όλοι μαζί το μήνυμα της ενότητας, η οποία αποτελεί το θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο οικοδομούνται οι αληθινά μεγάλες επιτυχίες του κλάδου.

Τη Γενική Συνέλευση άνοιξε ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Γιώργος Τσακίρης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ενίσχυση του ρόλου του Επιμελητηρίου στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, αλλά και στην ανάγκη συνεργασίας μεταξύ επαγγελματιών καταλυματιών, αλλά και γενικά μεταξύ τουριστικών επαγγελματιών για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στους επισκέπτες. Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, η οποία υπογράμμισε πως ο Τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και μας αφορά όλους, ενώ ακολούθησε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, αλλά και ο πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γιάννης Ρέτσος.

Η Noisis A.E. συμμετείχε στην έκθεση αλλά και στην Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος  ως χορηγός, ενημερώνοντας τους επισκέπτες για τα νέα προγράμματα επιδοτήσεων και παρουσιάζοντας τις εξειδικευμένες υπηρεσίες της στην διαχείριση επενδυτικών σχεδίων για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.