Δημοσιότητα

2014

Εκθέσεις - Συνέδρια

Διαφήμιση

Τύπος

Σε συνέχεια των δύο προηγούμενων, ιδιαίτερα επιτυχημένων διοργανώσεων τα έτη 2012 και 2013, ο ΣΕΒΕ για το 2014 διοργάνωσε το EXPORT SUMMIT IΙI. Το συνέδριο επικεντρώθηκε στους Μηχανισμούς Χρηματοδότησης των Εξαγωγικών επιχειρήσεων (Financing Exporting Firms). Το θέμα έχει επιλεγεί λαμβάνοντας υπόψη ότι το παρατεταμένο πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων και η απουσία κεφαλαίων κίνησης, «φρέναρε» τη δυναμική των ελληνικών εξαγωγών από τον Ιανουάριο 2013 μέχρι και σήμερα, γεγονός που δημιουργεί μια ανησυχία.

Tο συνέδριο είχε στόχο, αφενός μεν να «εστιάσει» στο χρηματοδοτικό κενό των ελληνικών επιχειρήσεων μέσω μίας ανάλυσης της υφιστάμενης κατάστασης και σύγκρισης με την αντίστοιχη στο εξωτερικό, αφετέρου να αναδείξει τις βέλτιστες πρακτικές χρηματοδότησης από αποτελεσματικά μοντέλα χρηματοδότησης που ακολουθούν αντίστοιχες εξαγωγικές επιχειρήσεις του εξωτερικού, καθώς και σύγχρονα εργαλεία για την ενίσχυση της ρευστότητας των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Η Noisis Α.Ε, ως χορηγός του συνεδρίου, στήριξε την σημαντική προσπάθεια του ΣΕΒΕ. Εκπρόσωποι της εταιρίας  παρευρέθησαν στο συνέδριο EXPORT SUMMIT IΙI, που πραγματοποιήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου στο κεντρικό κτίριο της Εθνικής Τράπεζας.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πολυσυνέδριο Capital + Vision, στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου στην Αίγλη Ζαππείου.

Το πολυσυνέδριο Capital + Vision 2014 επικεντρώνεται στους δύο σηµαντικότερους παράγοντες βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονοµίας: Την επιχειρηµατική καινοτοµία και το εθνικό περιβάλλον λειτουργίας της ιδιωτικής οικονοµίας.
Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις βέλτιστες πρακτικές στους τοµείς της ενέργειας, του τουρισµού και των νέων τεχνολογιών. Αναµένονται παρουσιάσεις από τους σηµαντικότερους decision & policy make

Η Noisis A.E, στηρίζοντας την προσπάθεια βελτίωσης της ανταγωνιστηκότητας της ελληνικής οικονομίας, υπήρξε χορηγός του συνεδρίου.

Παραμένοντας το κύριο σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του Τουρισμού στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, ολοκληρώθηκε η 30η Διεθνής Έκθεση Philoxenia παράλληλα με την Διεθνή Έκθεση Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού HOTELIA, στο Διεθνές Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στόχος της διοργάνωσης είναι να αναδείξει ότι πιο σύγχρονο έχει η τουριστική βιομηχανία διεθνώς, εμπλουτίζοντας την Ελληνική εκθεσιακή πραγματικότητα με ένα γεγονός υψηλού επιπέδου και αυστηρά επαγγελματικού προσανατολισμού.

Η NOISIS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΕ, θέλοντας να δώσει το παρόν σε αυτήν την συνάντηση, ευχαριστεί θερμά όλους τους εκθέτες και επισκέπτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους , δίνοντας μας την ευκαιρία ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες για τα νέα επιδοτούμενα προγράμματα.

Πραγματοποιήθηκε το 13ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ «Τουρισμός & Ανάπτυξη» με τίτλο: «The Strategic Advantages of Greece:Investments & Growth»,  τη Δευτέρα, 20 και την Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014 στο Divani Apollon Palace & Thalasso.
Η θεματολογία του συνεδρίου, επικεντρώθηκε σε συγκεκριμένες προτάσεις, όσον αφορά την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στις απαιτούμενες επενδύσεις που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα και τις νέες τάσεις επικοινωνίας και προώθησης των τουριστικών προϊόντων.

Τα Συνέδρια «Τουρισμός & Ανάπτυξη» αποτελούν καθιερωμένες παρεμβάσεις του ΣΕΤΕ στο δημόσιο διάλογο για τον τουρισμό και απευθύνονται σε επενδυτές, επιχειρηματίες, ανώτατα & ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων και αξιωματούχους του δημόσιου τομέα που επιθυμούν να έχουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση των εξελίξεων για την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας.

Το 13ο Συνέδριο ΣΕΤΕ υποστήριξε η Noisis ΑΕ, ενημερώνοντας τους συνέδρους για τις δυνατότητες αξιοποίησης επιδοτούμενων προγραμμάτων στο τομέα του Τουρισμού.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στo ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, το 1ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας-Σουηδίας στις 15 Οκτωβρίου, που διοργανώθηκε απο το Ελληνο-Σουηδικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την εταιρία Συμεών Τσομώκος.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία και ομιλία του, ο πρώην Πρωθυπουργός της Σουηδίας, κ. Göran Persson, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία απηύθυνε πρόσκληση στον επιχειρηματικό κόσμο, να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρει ο Ελληνικός Τουρισμός, ο Πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα Α.Ε Charlotte Wrangberg, εκπρόσωποι της Ελληνικής Κυβέρνησης και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και τη Σουηδία.
Το Ελληνο-Σουηδικό Εμπορικό Επιμελητήριο αντιπροσωπεύει δύο μεγάλα Έθνη που έχουν συνεισφέρει σημαντικά στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και ασχολήθηκε με τα πιο κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών που δεν είναι άλλα από τον  Τουρισμό την Πράσινη Οικονομίας και Τεχνολογία Τροφίμων και τη διαχείριση αποβλήτων και την προστασία του περιβάλλοντος.
Η Noisis A.E, στηρίζοντας την προσπάθεια σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και ιδίως την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας, υπήρξε χορηγός του συνεδρίου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής διοργάνωσε ημερίδα, την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, με θέμα: «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ – ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ».

Η ημερίδα διοργανώθηκε στο νέο ξενοδοχείο Pomegranate Spa Hotel με αποκλειστικό χορηγό την NOISIS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΕ. Ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρίας κ. Αντώνης Καπλάνης, ενημέρωσε με την ομιλία του, το ενδιαφερόμενο επενδυτικό κοινό για τις εξελίξεις του Επενδυτικού Νόμου. Στην ημερίδα συμμετείχαν 110 επαγγελματίες του κλάδου ενώ εκπρόσωποι φορέων από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη παρακολούθησαν από νωρίς το πρωί ως το απόγευμα τις εργασίες της.

Οι νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στην περιοχή, όπως το Med Sea and Health στο Κάνιστρο Κασσάνδρας, το οποίο διαχειρίζεται η NOISIS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΕ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη με χρονικό ορίζοντα λειτουργίας την άνοιξη 2016, αναμένεται να αποτελέσουν το έναυσμα για την αναβάθμιση υπηρεσιών και εγκαταστάσεων που με τη σειρά τους θα ενισχύσουν την παρουσία της Χαλκιδικής ως ποιοτικού προορισμού σε υπάρχουσες και νέες αγορές.

 

Το πρώτο συνέδριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελληνορωσικών Σχέσεων, με θέμα “Ελληνορωσικές σχέσεις”, έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη. Το συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης , Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Το παρόν έδωσαν προσωπικότητες από τον πολιτικό, οικονομικό και επιχειρηματικό κόσμο της Β. Ελλάδας, αναπτύσσοντας ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν την σχέση μεταξύ των δύο χωρών καθώς και τον τρόπο για την επίτευξη κοινών στόχων.

Η Noisis ΑΕ, στηρίζοντας τις ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα, υπήρξε χορηγός του συνεδρίου, με μεγάλη επιτυχία.

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29-10-2014 στο ξενοδοχείο CROWN PLAZA ATHENS, η ημερίδα με τίτλο «Εξοικονόμηση Ενέργειας στις Ξενοδοχειακές Μονάδες, Μέθοδοι & Λύσεις» από την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού

Στην ημερίδα συμμετείχαν Ξενοδόχοι, οι οποίοι κλήθηκαν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια, ώστε εντοπιστεί το σημείο στο οποίο βρίσκεται η κάθε μονάδα ενεργειακά και να παρουσιαστούν πιθανοί τρόποι βελτίωσης του κάθε ξενοδόχου.

Τα γενικά, αλλά και τα εξειδικευμένα αποτελέσματα / συμπεράσματα, παρουσιάστηκαν από τις εταιρείες και τους προμηθευτές κατά τη διάρκεια της ημερίδας, δίνοντας μεγάλη έμφαση στο πόσο σημαντική είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, τόσο για το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης, όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η διευθύντρια επενδυτικών έργων της Νoisis Α.Ε, κα Παιδάκη Σοφία, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες, για

τον Επενδυτικό Νόμο και τα προγράμματα ΣΕΣ (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014 – 2020) καθώς και για τις Στρατηγικές Ανάπτυξης του Τουρισμού και των «Πράσινων Επιχειρήσεων»

Η NOISIS – Σύμβουλοι Ανάπτυξης Α.Ε. συμμετείχε και φέτος στηνΈκθεση Γούνας της Καστοριάς (39η) η οποία διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Γουνοποιών της Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» και λειτούργησε από τις 2 έως τις 5 Μαίου 2014 στο Νέο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτ. Μακεδονίας.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων (εκθετών) ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού έφτασε τους 120 από τους οποίους οι 98 ήταν επιχειρήσεις παραγωγής γουναρικών (ενδυμάτων από γούνα) που παρουσίασαν προϊόντα πολύ υψηλής ποιότητας βασισμένα σε σχέδια-μοντέλα πολλών και σημαντικών σχεδιαστών, γεγονός που πιστοποιεί για μια ακόμη φορά την εξωστρεφή δυναμική που παρουσιάζει ο κλάδος της γουνοποιίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή της Δυτ. Μακεδονίας (Καστοριά – Σιάτιστα) είναι πλέον το μόνο παραγωγικό κέντρο γουναρικών στην Ευρώπη.

Σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε η 22η Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ στο Μέγαρο Μουσικής.
«Ετοιμαστείτε να υποδεχθείτε περισσότερους από 20 εκ. τουρίστες», τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης και υπογράμμισε ότι ο θετικός αντίκτυπος της εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό μπορεί να αυξήσει την ετήσια ζήτηση κατά 10 δισ. τα επόμενα 5 χρόνια και 25 δισ. τα επόμενα δέκα χρόνια ενώ θα δημιουργήσει 220.000 θέσεις εργασίας.
Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και η ομιλία της κας Κεφαλογιάννη, η οποία αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει έως σήμερα από το Υπουργείο για τον ελληνικό τουρισμό (νομοσχέδια, στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό, κ.λπ.) και στα ενθαρρυντικά στατιστικά στοιχεία για τα τουριστικά μεγέθη.
H Noisis AE ως μέλος του ΣΕΤΕήταν υποστηρικτής της πολύ επιτυχημένης εκδήλωσης.

Τα πλέον αξιοσημείωτα casestudies της ελληνικής αγοράς από τριάντα κορυφαίες επιχειρήσεις και φορείς του ελληνικού τουρισμού, παρουσιάστηκαν στο συνέδριο Hospitality.Now, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Μαΐου στο Aμφιθέατρο Maroussi Plaza.

Το συνέδριο είχε ως σκοπό θα αναδείξει βέλτιστες και καινοτόμες πρακτικές που εφαρμόστηκαν από κορυφαίες εταιρίες και φορείς του ελληνικού τουριστικού κλάδου με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, την αξιοποίηση της τεχνολογίας και των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας, τη βελτιστοποίηση της καθημερινής λειτουργίας κ.α..

Η Noisis A.E. στηρίζοντας τις καινοτόμες πρακτικές και τις τουριστικές επιχειρήσεις υπήρξε χορηγός του επιτυχημένου αυτού συνεδρίου που διοργανώθηκε από το περιοδικό Hotel&Restaurant, υπό την αιγίδα του Ε.Ο.

Σε κλίμα διάχυτης αισιοδοξίας ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διήμερου Διεθνούς Συνεδρίου, που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων με θέμα «Η Εξωστρέφεια ως Στρατηγική Επιλογή: Όραμα & Πραγματικότητα», στις 18 και 19 Μαρτίου στο Ξενοδοχείο Athens Hilton και συγκέντρωσε συνολικά περισσότερες από 350 συμμετοχές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Το ηχηρό σύνθημα ανάκαμψης των εξαγωγών και στοχοθεσίας συνεισφοράς της εξωστρέφειας ως και το 50% του ΑΕΠ τα αμέσως προσεχή χρόνια, από τον Πρωθυπουργό, Κύριο Αντώνη Σαμαρά στο επίσημο Δείπνο του Συνεδρίου, το βράδυ της Τρίτης 18 Μαρτίου, ακολούθησε η ισχυρή δέσμευση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, Κυρίου Ευάγγελου Βενιζέλου για επιθετικότερη προώθηση των οικονομικών, εμπορικών και ενεργειακών συμφερόντων της χώρας διεθνώς.
Όλες οι εισηγήσεις του Διήμερου Συνεδρίου του ΠΣΕ, καθώς και τα πορίσματα των εργασιών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου (www.pse.gr) τις αμέσως επόμενες ημέρες. Να σημειωθεί ότι το Διήμερο Διεθνές Συνέδριο του ΠΣΕ τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, των Υπουργείων Εξωτερικών, Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και του Δήμου Αθηναίων.
Η  Noisis ΑΕ ήταν χορηγός του συνεδρίου με ομιλία του κ. Νικόλαου Μεϊμετέα, διευθυντή πωλήσεων της εταιρίας, ο οποίος μίλησε για τις δυνατότητες χρηματοδότησης των εξαγωγικών επιχειρήσεων

Τις πύλες της έκλεισε η 1η FOOD EXPO που πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου 2014, στο εκθεσιακό κέντρο Μetropolitan Expo.

Η έκθεση κάλυψε την οργανωμένη λιανική, το χονδρεμπόριο, τα παραδοσιακά καταστήματα τροφίμων, τα delicatessen και τα σύγχρονα παντοπωλεία, καθώς και όλους τους επαγγελματίες του ευρύτερου επισιτιστικού τομέα. Με καινοτόμο σχεδιασμό, σωστή ομαδοποίηση των προϊόντων, βελτιωμένες πρακτικές προσέλκυσης επισκεπτών, η 1η FOOD EXPO προσέλκυσε δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες από όλο το φάσμα της αγοράς. Τέλος, πλαισιωμένη από σημαντικές και καινοτόμες εκδηλώσεις καλύψε κάθε πεδίο ενδιαφέροντος των εμπορικών και παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου.
Η Νoisis ΑΕ συμμετείχε στην έκθεση, ενημερώνοντας το επενδυτικό κοινό για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης των επιχειρήσεων.

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη για 1η φορά η έκθεση 100% Hotel Show που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας από 8 έως 10 Φεβρουαρίου 2014. Η 100% Hotel Show αποτελεί μια έκθεση για ξενοδόχους και επαγγελματίες τουρισμού από όλους τους χώρους, αφού εκτός από τον κατασκευαστικό τομέα στα πλαίσια του οποίου παρουσιάστηκαν πρωτοποριακές λύσεις, δόθηκε έμφαση στις υπηρεσίες, την καινοτομία αλλά και την Online εποχή στην οποία εισέρχεται ο Τουρισμός.

Η κατανομή των εκθετών στο 100% Hotel Show, έγινε σύμφωνα με τα 8 βήματα ανάπτυξης του ξενοδοχειακού προϊόντος.

Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός – κατασκευή & ανακαίνιση – Interior desing – τεχνολογία – εξυπηρέτηση & λειτουργία – branding/web services – Πωλήσεις/κανάλια διανομής – networking.

Η Noisis ΑΕ με υψηλή εξειδίκευση στη διαχείριση επενδυτικών έργων στον ξενοδοχειακό τομέα συμμετείχε στην έκθεση παρουσιάζοντας τις ευκαιρίες επιδότησης για την ανάπτυξη του ελληνικού ξενοδοχειακού προϊόντος.

Η ένατη κατά σειρά έκθεση HORECA 2014 πραγματοποιήθηκε και φέτος στο μεγάλο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στο Αεροδρόμιο από 7-10 Φεβρουαρίου 2014. Η έκθεση φιλοξένησε πάνω από 520 εκθέτες, πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η έκθεση κάλυψε όλους τους τομείς του ξενοδοχειακού τομέα όπως: Ξενοδοχειακός εξοπλισμός, Γενικές τροφοδοσίες, Πληροφορική/ Μηχανοργάνωση, Μηχανήματα & Εξοπλισμός Εστίασης, Δόμηση/ Διακόσμηση / Ενέργεια.
Η HORECA 2014 υποστηρίχτηκε με ένα μεγάλο διαφημιστικό πρόγραμμα διασφαλίζοντας για μια ακόμα χρονιά την εξαιρετική επιτυχία της και την καθιέρωση της σαν την πιο αναγνωρισμένη έκθεση του χώρου.

Τη HORECA επέλεξε για άλλη μια χρονιά και το Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, για να πραγματοποιήσει την 3η ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του.
Η Noisis AE συμμετείχε στην έκθεση αλλά και στην Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ παρουσιάζοντας τις εξειδικευμένες υπηρεσίες της στην διαχείριση επενδυτικών προγραμμάτων για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Εντυπωσιακή χαρακτηρίζεται η επισκεψιμότητα στην 24η AGROTICA, με 42% διεύρυνση των απλών επισκεπτών, σε σχέση με την αντίστοιχη διοργάνωση του 2010.

Η αθρόα προσέλευση απλών επισκεπτών, τόσο στην έκθεση, όσο και στις εργασίες του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου της 24ης AGROTICA, καταδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον για την πρωτογενή και δη την αγροτική παραγωγή.

Παράλληλα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης βρέθηκαν εμπορικοί επισκέπτες από την Ελλάδα και από την Βουλγαρία, Κύπρο, Τσεχία, Ιταλία, Λίβανο, Αλβανία, ΠΓΔΜ, Μ. Βρετανία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Μαυροβούνιο, Τουρκία, ΗΠΑ, Ουκρανία, Ολλανδία, Λευκορωσία κτλ.
Η NOISIS A.E. συμμετείχε στην έκθεση με στόχο να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για τις δυνατότητες ενίσχυσης των δραστηριοτήτων τους μέσω του Επενδυτικού Νόμου και του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές, τους εκθέτες και τους επισκέπτες μας για την δυνατότητα επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεως που μας έδωσαν.