Δημοσιότητα

2015

Εκθέσεις - Συνέδρια

Διαφήμιση

Τύπος

Μια ακόμη σημαντική χορηγία έρχεται να προστεθεί στην λίστα της εταιρίας NOISIS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΕ σε μια από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις της Βόρειας Ελλάδας.
Την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά η τελετή απονομής του θεσμού Βραβεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ» 2015 από τον ΣΒΒΕ, σε επιχειρήσεις της Βόρειου Ελλαδικού κόσμου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους περισσότεροι από 400 επιχειρηματίες, με τιμώμενες, μεταποιητικές επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους, με ιδιαίτερη διάκριση στις βιομηχανίες του κλάδου τροφίμων όπως και σε δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις.
Στην τελετή παρευρέθηκαν και απένειμαν βραβεία και επαίνους η υφυπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας, κα Θεοδώρα Τζάκρη, ο σύμβουλος Διοίκησης Εμπορικής & Αγροτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης, ο πρύτανης του ΑΠΘ καθ. Περικλής Μήτκας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθ. Αχιλλέας Ζαπράνης, ο πρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος καθ. Κώστας Γραμμένος και ο εκπρόσωπος της εφημερίδας “Η Καθημερινή» δημοσιογράφος κ. Σταύρος Τζήμας.

Η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και ο παραδειγματισμός της από την επιτυχημένη πορεία της Σουηδικής αγοράς ήταν το βασικό μήνυμα του 2ου Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας – Σουηδίας υπό τον τίτλο «Επανεκκίνηση της Οικονομίας: Επιτυχημένες Πρακτικές από τη Σουηδία» που διοργάνωσε  με επιτυχία το Ελληνο-σουηδικό Επιμελητήριο.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε σε δυο κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας, την Πέμπτη και Παρασκευή 3-4 Δεκεμβρίου, εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής και των επιχειρήσεων, αλλά και θεσμικοί φορείς από τις δυο χώρες έδωσαν το παρόν παραθέτοντας τις δικές τους εμπειρίες και προτάσεις με στόχο την μεταφορά Σουηδικής εμπειρίας για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας καθώς και για την ενίσχυση των διμερών εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Σουηδίας. Επίσημος Καλεσμένος και Ομιλητής ήταν ο π. Υπουργός Δημοσιονομικών και Οικονομικών της Σουηδίας, Bo Lundgren.

H εταιρεία Noisis Σύμβουλοι Ανάπτυξης Α.Ε. συμμετείχε ως χορηγός στο 2ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας – Σουηδίας «Επανεκκίνηση της Οικονομίας: Πετυχημένες Πρακτικές από τη Σουηδία».

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη επισκεψιμότητα, ολοκληρώθηκε το 100% Hotel Show, στο MEC Παιανίας. Οι επαγγελματίες επισκέπτες από όλους τους κλάδους του τουρισμού είχαν τη δυνατότητα για άλλη μία μέρα να συναντήσουν σημαντικούς εκθέτες από όλη την Ελλάδα και να βρουν λύσεις που τους ενδιαφέρουν σε προϊόντα και υπηρεσίες. Τόσο οι επισκέπτες όσο και οι εκθέτες του 100% Hotel Show, υπογράμμισαν τη σημασία του θεσμού, αλλά και τις ουσιαστικές λύσεις που δίνει στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Τα workshops, με ευρεία και ενδιαφέρουσα θεματολογία, συγκέντρωσαν έναν σημαντικό αριθμό επισκεπτών που τα παρακολούθησαν, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά με τις ερωτήσεις τους στη διαμόρφωση όλων των sessions σε δυναμικά και διαδραστικά εργαστήρια γνώσης.

Το συνολικά υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης και η ποιοτική προσέλευση, συνετέλεσαν στη δημιουργία ενός κλίματος γιορτής αλλά και αυστηρά επαγγελματικού χαρακτήρα.

Η Noisis Σύμβουλοι Ανάπτυξης Α.Ε. ευχαριστεί θερμά τους επισκέπτες και τους συνεκθέτες  που τίμησαν με την παρουσία τους την έκθεση και συμβουλεύτηκαν τα στελέχη της  εταιρείας για τις μελλοντικές επενδυτικές ευκαιρίες του κλάδου του Τουρισμού και όχι μόνο.

Ένα γευστικό ταξίδι από Ελλάδα μέχρι Ιταλία, Σμύρνη Πόντο, Ρωσία και… Κίνα έκαναν οι συμμετέχοντες της εκδήλωσης « Γεύση & Οίνος » που διοργάνωσε η «δήμων δρώμενα». Αυτό που ξεχώρισε ήταν η πρωτοτυπία του βασικού θέματος αλλά και ο ευγενικός σκοπός της υποστήριξης του MAKE A WISH (Κάνε-Μία-Ευχή-Ελλάδος), καθώς μέρος των εσόδων της βραδιάς διατέθηκαν για την εκπλήρωση Ευχών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΠΑΝΟΡΑΜΑ την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου και την τίμησαν με την παρουσία τους πολύ επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης αλλά και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η NOISIS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΕ , έχοντας αναπτυγμένη την εταιρική ευθύνη , αποτέλεσε χορηγό της εκδήλωσης βοηθώντας στην υλοποίηση της, με την ευχή τέτοιου είδους εκδηλώσεις να γίνονται πιο συχνά.

Ολοκληρώθηκε το 14ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ «Τουρισμός & Ανάπτυξη» που πραγματοποιήθηκε 19 & 20 Οκτωβρίου 2015 στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Στο διήμερο Συνέδριο, με τίτλο «Τουρισμός: η Κιβωτός της Ελληνικής Οικονομίας», παρευρέθηκαν περισσότεροι από 300 τουριστικοί επιχειρηματίες, δημόσιοι φορείς και στελέχη της αγοράς.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, το 14ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ επικέντρωσε τη θεματολογία του στις διεθνείς τάσεις και τις απαραίτητες αλλαγές τις οποίες ο τομέας του τουρισμού θα πρέπει να αφουγκραστεί και να αφομοιώσει. Παρουσίασε τόσο τα σημαντικά αποτελέσματα της στρατηγικής συνεργασίας Δήμου Αθηναίων – Εταιρεία Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών – Marketing Greece, όσον αφορά στην προώθηση του προορισμού της Αθήνας, όσο και τη μελέτη του SETE Intelligence σχετικά με το αναλυτικό προφίλ των πελατών των προϊόντων Ήλιος & Θάλασσα, City Break και Πολιτιστικός τουρισμός.
Η δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, εστίασε στη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, στην άμβλυνση της εποχικότητας και στη συμβολή του τουρισμού στις τοπικές κοινωνίες. Παρουσιάστηκαν βέλτιστες πρακτικές νέων τεχνολογιών και πως αυτές μπορούν να εφαρμοστούν στον τουρισμό του 21ου αιώνα και πραγματοποιήθηκε η βράβευση των νικητών του 1ου Μαραθωνίου Ανάπτυξης Εφαρμογών για τον Τουρισμό, SETE Tourism Crowdhackathon.

H Νoisis AE για ακόμη μια φορά, υπήρξε υποστηρικτής του συνεδρίου, ενημερώνοντας το επενδυτικό κοινό για τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ, καθώς και για τις εξελίξεις στον Επενδυτικό Νόμο.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου ημερίδα ενημέρωσης για τη νέα Προγραμματική Περίοδο του ΕΣΠΑ 2014-2020. Την εκδήλωση οργάνωσε ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να ενημερωθεί η πανεπιστημιακή κοινότητα για τις δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω υποβολής προτάσεων σε σχετικές δράσεις των 7 Τομεακών Επιχειρησιακών και των 13 Περιφερειακών Προγραμμάτων.

Στα πλαίσια της Hμερίδας «Επιχειρησιακά Προγράμματα της νέας προγραμματικής περιόδου «ΕΣΠΑ 2014-2020″» η NOISIS A.E. παρουσίασε την μελέτη με τίτλο: Προτάσεις ενίσχυσης της ερευνητικής και αναπτυξιακής δραστηριότητας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πλαίσιο Ανάπτυξης 2014-2020 (ΕΣΠΑ) και συγκεκριμένα των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων στις Περιφέρειες της χώρας.

Το 9ο Πολυσυνέδριο Καινοτομία και Ανάπτυξη του ka-business.gr ολοκληρώθηκε και όλα όσα ακούσαμε θα αποτελέσουν τη βάση συζήτησης και στοχασμού των μελών του think tank του εγχειρήματός μας μέχρι τη διοργάνωση του 10 ου Πολυσυνεδρίου.

Όπως συμφώνησαν οι περισσότεροι από τους 50 ομιλητές από το χώρο της αγοράς, των επιστημών, της πολιτικής, της τεχνολογίας υπάρχει χώρος βελτίωσης και ανάπτυξης στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις. Ένας τομέας που έδειξε αντοχή είναι ο ενεργειακός τομέας. Επίσης ο τουριστικός κλάδος και ο πρωτογενής τομέας μαζί με την μεταποίηση άντεξαν την περίοδο της ύφεσης στην Ελλάδα.

Η χώρα μας θα πρέπει να αξιοποιήσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ και τα ευρωπαϊκά κονδύλια προκειμένου να έρθει η ανάπτυξη. Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που συζητήθηκε ότι πρέπει να επιλυθεί για να επενδύσουν Έλληνες και ξένοι εντός συνόρων, είναι να μειωθεί ο χρόνος που απαιτείται για να αδειοδοτήσει κανείς την επένδυσή του. Εκτιμάται ότι σήμερα απαιτείται περίπου ένας χρόνος για να αδειοδοτηθεί ένας επιχειρηματίας και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Μάρδας προβλέπεται η μείωση του χρόνου κατά το ήμισυ. Πρέπει να υπάρξει κλίμα συνολικά θετικό: άρση της αβεβαιότητας, καλές τράπεζες, και σταθερό φορολογικό περιβάλλον. Τέλος, η γεωργία και ο τουρισμός παραμένουν σημαντικοί πυλώνες της ελληνικής παραγωγής και της ελληνικής οικονομίας. Ωστόσο και εδώ η ανάπτυξη έρχεται μέσα από την καινοτομία όπως για παράδειγμα συμβαίνει με την γενετική ταυτοποίηση των προϊόντων. Στον τουρισμό μπορούμε να αναπτύξουμε ποιοτικότερες μορφές, όπως είναι ο βιωματικός.

Η εταιρεία Noisis Σύμβουλοι Ανάπτυξης Α.Ε. συμμετείχε της ως χορηγός στο 9o Πολυσυνεδρίο «Καινοτομία και Ανάπτυξη», με ομιλία του Αντιπροέδου της κ. Αντώνη Καπλάνη.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πολυσυνέδριο Capital + Vision – Εξωστρέφεια και Ελληνική Οικονομία: Η ώρα της ανασυγκρότησης , που διοργανώθηκε από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την εφημερίδα «Κεφάλαιο», την πύλη Capital.gr και την εταιρεία Συμεών Γ. Τσομώκος ΑΕ.

Εξεχόντως σημαντικά ήταν όσα συζητήθηκαν στο πλαίσιο του διήμερου Πολυσυνεδρίου. Οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, μέσω των επιμελητηρίων τους, αλλά και επιχειρηματιών που τις εκπροσώπησαν ζήτησαν σε όλους τους τόνους τη στήριξη της εξαγωγικής δραστηριότητας, καθώς επίσης και τη διευκόλυνση της κίνησης κεφαλαίων, από τους κυβερνητικούς παράγοντες.

Ιδιαίτερη βαρύτητα από όλους τους φορείς δώθηκε στην απαιτούμενη αναβάθμιση στις συνέργειες τομέων και φορέων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με σκοπό τον απαραίτητο συντονισμό με τα ζητούμενα της πραγματικής οικονομίας. Επίσης τονίστηκε η ανάγκη ύπαρξης στρατηγικού σχεδιασμού για την ελληνική εξωστρέφεια, που θα μπορούσε να προσφέρει σαφή ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε εξαγωγικούς κλάδους.

H Νoisis AE , συμμετείχε ως χορηγός του Πολυσυνεδρίου, ενημερώνοντας το επενδυτικό κοινό για τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ, καθώς και για τις εξελίξεις στον Επενδυτικό Νόμο.

Ρήτρα ΦΠΑ προτείνει να περιλάβουν στα συμβόλαια με τους tour operators, οι ξενοδόχοι, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης.
Στο δύσκολο κλίμα των τελευταίων ετών, ο ΣΕΤΕ δείχνει σταθερά τον δρόμο της συνένωσης και της εξεύρεσης ορθολογικών λύσεων, με αιχμή του δόρατος την διατήρηση της ανταγωνιστικότητας του τομέα μας, την απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου της Ευρωπαϊκής και παγκόσμιας αγοράς και την αναρρίχησή του σε υψηλότερες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

Η εταιρεία NOISIS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε αποτέλεσε σημαντική παρουσία στην διοργάνωση, συμβάλλοντας στην προσπάθεια του ΣΕΤΕ να έρθουμε πιο κοντά στους νέους επιχειρηματίες και τις τοπικές κοινωνίες,  οι οποίοι υποστηρίζουν έμπρακτα την ελληνική οικονομία.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 14η Αρτόζα, απο τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Έχοντας εδραιώσει την εικόνα μιας από τις πλέον επιτυχημένες επαγγελματικές εκθέσεις στην Ελλάδα και από τις καλύτερες του είδους της διεθνώς, η ΑΡΤΟΖΑ δίκαια θεωρείται έκθεση σύμβολο και σταθερό σημείο αναφοράς για την Αρτοποιία και τη Ζαχαροπλαστική στη χώρα μας.

Συμπληρώνοντας 25 χρόνια ζωής, στη διάρκεια της οποίας γνώρισε ανεπανάληπτη επιτυχία, η ΑΡΤΟΖΑ εισέρχεται δυναμικά στην νέα εποχή. Παρακολουθώντας τις ραγδαίες εξελίξεις και ανακατάξεις στον κλάδο, ανανεώνεται δυναμικά και εμπλουτίζεται με νέους τομείς εκθεμάτων και στοχευμένες θεματικές εκδηλώσεις, έτσι ώστε να καλύψει όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις των επαγγελματιών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα νέα δεδομένα που διαμορφώνει ο σύγχρονος ανταγωνισμός.

Η εταιρεία NOISIS Α.Ε αποτέλεσε σημαντική παρουσία στην διοργάνωση, ενημερώνοντας τους επισκέπτες και τους εκθέτες που τίμησαν με την παρουσία τους την έκθεση, για τις μελλοντικές επενδυτικές ευκαιρίες του κλάδου.

Με αμείωτο ενδιαφέρον και με δυναμική επισκεψιμότητα από επαγγελματίες του Ξενοδοχειακού κλάδου αλλά και του ευρύτερου χώρου του Τουρισμού, πραγματοποιήθηκε η 100% Hotel Show από το Σάββατο 6 έως και την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου στο  MEC Παιανίας.

Οι επισκέπτες ξενοδόχοι, είχαν την ευκαιρία να βρουν εταιρείες και προμηθευτές υλικών αλλά και υπηρεσιών, ενώ η Noisis A.E, ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό, για τα προγράμματα επιδότησης και γενικότερα, την ανάπτυξη του ελληνικού ξενοδοχειακού προϊόντος.

Από την εντυπωσιακή είσοδο με την έκθεση των νικητών & συμμετοχών των 100% Hotel Design Awards μέχρι και τα τελευταία περίπτερα του Step 6, το 100% Hotel Show 2015, κατορθώνει για μία ακόμα διοργάνωση να προσφέρει μία ενδιαφέρουσα και ουσιαστική περιήγηση σε όλους τους επισκέπτες.

Η τουριστική ανάπτυξη της χώρας αποτελεί εθνική συλλογική προσπάθεια που οφείλουμε να την προστατεύουμε από κάθε πολιτική σκοπιμότητα, τόνισε η Έλενα Κουντουρά, Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού, Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού

Απαιτείται να δοθεί έμφαση στον τουρισμό πολυτελείας, να ανοιχθούν άμεσα νέες αγορές, όπως για παράδειγμα την εισροή επισκεπτών από τη Κίνα, την Κορέα και τις αραβικές χώρες Την εθνική στρατηγική που έχει χαράξει η ελληνική κυβέρνηση και την ανάγκη για συνεργασία ιδιωτών, stakeholders και θεσμικών οργάνων με στόχο την ανάδειξη του ελληνικού τουρισμού σε μείζονα παράγοντα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας τόνισε η Έλενα Κουντουρά

Η Noisis Α.Ε, υποστήριξε την προσπάθεια που άρχισε η ethos media, ώστε να καθιερωθεί ένας νέος θεσμός, στον χώρο του τουρισμού

Με πληθώρα παράλληλων εκδηλώσεων αλλά και με μεγάλο όγκο εκθετών και επισκεπτών έκλεισαν τις πύλες τους, η 24η Διεθνής Έκθεσης Τροφίμων-Ποτών-Μηχανημάτων & Εξοπλισμού « Detrop »  και η  5η Διεθνής Έκθεσης Οίνου «Oenos», που διοργανώθηκε από την ΔΕΘ-Helexpo από τις 26 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Οι δύο εκθέσεις παρουσίασαν φέτος ιδιαίτερο δυναμισμό και αποτέλεσαν για μια ακόμη φορά το επίκεντρο της βιομηχανίας των τροφίμων και των ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η εταιρεία NOISIS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΕ αποτέλεσε σημαντική παρουσία στην διοργάνωση, ενημερώνοντας τους επισκέπτες και τους εκθέτες που τίμησαν με την παρουσία τους την έκθεση, για τις μελλοντικές επενδυτικές ευκαιρίες του κλάδου.

 

 

 

Η 40η Διεθνή Έκθεση Γούνας ανοίγει τις πύλες της 6-9 Μαΐου 2015 στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας. Γεμάτη έμπνευση και μοναδικές δημιουργίες από τους γουνοποιούς της Καστοριάς  αλλά και ολόκληρου του πλανήτη, θα σας δώσει το εισιτήριο για να μπείτε στο μαγικό της κόσμο και να φτιάξετε και εσείς το δικό σας προσωπικό παραμύθι, στο οποίο τον κύριο λόγο θα έχετε εσείς και η μοναδική τέχνη της γουνοποιίας!

Η εταιρεία NOISIS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΕ αποτέλεσε σημαντική παρουσία στην διοργάνωση, ενημερώνοντας τους επισκέπτες και τους εκθέτες που τίμησαν με την παρουσία τους την έκθεση, για τις μελλοντικές επενδυτικές ευκαιρίες του κλάδου.

Η δέκατη κατά σειρά έκθεση HORECA 2015, πραγματοποιήθηκε και φέτος στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στο Αεροδρόμιο από 6-9 Φεβρουαρίου 2014. Στην έκθεση πραγματοποιήθηκαν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Η μεγαλύτερη εξ΄αυτών, ήταν η Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ, που πραγματοποιήθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά, όπου παρουσιάστηκε τμήμα της μελέτης για το sharingeconomy και τις επιπτώσεις του στην οικονομία, το νέο μοντέλο κατάταξης των ελληνικών τουριστικών καταλυμάτων καθώς και οι αφίξεις – αναχωρήσεις για το έτο; 2014

Η έκθεση κάλυψε όλους τους τομείς του ξενοδοχειακού τομέα όπως: Ξενοδοχειακός εξοπλισμός, Γενικές τροφοδοσίες, Πληροφορική/ Μηχανοργάνωση, Μηχανήματα & Εξοπλισμός Εστίασης, Δόμηση/ Διακόσμηση / Ενέργεια.

Η Noisis AE συμμετείχε στην έκθεση αλλά και στην Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ παρουσιάζοντας τις εξειδικευμένες υπηρεσίες της στην διαχείριση επενδυτικών προγραμμάτων για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού