Δημοσιότητα

2017

Εκθέσεις - Συνέδρια

Διαφήμιση

Τύπος

Έπεσε η αυλαία για την έκθεση- σύμβολο για τα ξενοδοχείαXenia, η οποία διήρκεσε 3 ημέρες, από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου, επιστρέφοντας δυναμικά μετά από 5 χρόνια απουσίας για να βάλει τη σφραγίδα της στην νέα εποχή του Ελληνικού Τουρισμού.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την πρώτη ημέρα διεξαγωγής από την υπουργό Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά και το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, ο τομεάρχης Τουρισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μάνος Κόνσολας, ο κ. Γεώργιος Τσακίρης Πρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Αθήνας, ο κ. Ιωάννης Ρέτσος Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κ. Γρηγόρης Τάσιος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και πολλοί εκπρόσωποι επιχειρηματικών συνδέσμων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών διεξαγωγής της, την έκθεση επισκέφθηκαν περισσότεροι από 30.000 επαγγελματίες από 17.000 επιχειρήσεις από την ξενοδοχειακή βιομηχανία όλης της χώρας.  Τέλος αξίζει να σημειωθεί, ότι στην έκθεση συμμετείχαν 500 και πλέον εκθέτες, τα περίπτερα των οποίων φιλοξενήθηκαν σε 4 αίθουσες και στα πλαίσια αυτής πραγματοποιήθηκαν και 5 μεγάλες εκδηλώσεις (Build Hotel, Digi Hotel, Gastronomy Summit, 1st Int’l Hospitality forum, Smart Hotel) στις οποίες έδωσαν το παρών 130 ομιλητές, διακεκριμένοι επιστήμονες και έμπειροι εξειδικευμένοι εισηγητές.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και φέτος η 100% Hotel Show 2017, η οποία πραγματοποιήθηκε στο MEC Παιανίας από τις 17 έως και τις 20 Νοεμβρίου. Η φετινή έκθεση είχε τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από κάθε άλλη χρονιά, με το ενδιαφέρον του κοινού να επικεντρώνεται, κυρίως στην ανάπτυξη νέων καταλυμάτων και βιλών, προς ενίσχυση της τουριστικής αγοράς.

Κατά την διάρκεια των ημερών διεξαγωγής της έκθεσης πολλοί από τους εκθέτες, πέραν της ενημέρωσης των επισκεπτών, είχαν την ευκαιρία για πρώτη φορά, να πραγματοποιήσουν και μία σειρά επαφών με προκαθορισμένα ραντεβού, που είχαν κλειστεί μέσα από την διαδικτυακή πλατφόρμα της έκθεσης.

Στα Highlights της έκθεσης ήταν η απονομή  των Hotel Design Awards και το VIP Opening Party την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, ενώ τα Ξενοδοχειακά Workshops, που έλαβαν χώρα σε ένα εντυπωσιακό Stage, καθ’ όλη τη διάρκεια του 100% Hotel Show, ξεπέρασαν τις 3.000 συμμετοχές.

Η Noisis A.E. συμμετείχε στην έκθεση ενημερώνοντας τους επισκέπτες, για τα νέα προγράμματα επιδοτήσεων και παρουσιάζοντας τις εξειδικευμένες υπηρεσίες της, στην διαχείριση επενδυτικών σχεδίων, για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

 

 

Η 33η διεθνής έκθεση τουρισμού Philoxenia, αποτελώντας την πιο σημαντική τουριστική έκθεση της χώρας, υποδέχθηκε επαγγελματίες και κοινό από τις 10-12 Νοεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης παράλληλα με τη διεθνή έκθεση ξενοδοχειακού και επαγγελματικού εξοπλισμού, Hotelia. Στόχος της φετινής Philoxenia, ήταν η περαιτέρω διεθνοποίησή της μέσα από μια άρτια οργανωμένη και πλήρη έκθεση.

Η NOISIS ΑΕ έδωσε το παρόν, με το εξειδικευμένο δυναμικό του, ενημερώνοντας συνέχεια τους επισκέπτες που την τιμήσανε με την παρουσία τους, δίνοντας τους λύσεις για κάθε επενδυτικό ενδιαφέρον στα πλαίσια του Τουρισμού και όχι μόνο.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η 2η Ευρω-Αραβική Σύνοδος η οποία πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Νοεμβρίου 2017 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό την αιγίδα της Α.Ε του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, με την άμεση υποστήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Στο συνέδριο, χορηγός του οποίου ήταν η Noisis Α.Ε., πλήθος προσωπικοτήτων από την πολιτική και επιχειρηματική σκηνή της Ελλάδας, της Ευρώπης και των Αραβικών χωρών έδωσαν το παρόν.

Το πρόγραμμα της συνόδου περιελάμβανε μεταξύ άλλων, θέματα που κάλυπταν τις γεωπολιτικές εξελίξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αραβικού κόσμου, την ενίσχυση της συνεργασίας στους κρίσιμους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, του εμπορίου, της ναυτιλίας, του τουρισμού, της διαπολιτισμικής επικοινωνίας, της εκπαίδευσης και των παραγωγικών επενδύσεων μεταξύ Αραβικών χωρών με χώρες της ΕΕ.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 05 Νοεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο «TUI Sensimar Caravel Hotel», για την παρουσίαση των νέων προϊόντων της εταιρείας «Nikos Haritos» Hand Made Furniture & Quality Fabrics στους Ξενοδόχους της Ζακύνθου, μίλησε ο Δ/ντής Επενδυτικών Έργων της Noisis A.E. κ. Μανόλης Κουτελιάς, κάνοντας μία σύντομη εισήγηση για τον Αναπτυξιακό Νόμο και τα νέα Προγράμματα επιδότησης προς ενημέρωση του κλάδου.

Ολοκληρώθηκε το 16ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ με θέμα «Ελληνικός Τουρισμός: Ανάπτυξη και Βιωσιμότητα για την οικονομία, την κοινωνία, το περιβάλλον», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017.

Στο Συνέδριο, χορηγός του οποίου ήταν η Noisis Α.Ε., συμμετείχαν διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές, οι οποίοι μίλησαν για καίρια ζητήματα που αφορούν στον τουριστικό τομέα, όπως για πρακτικές που επιτυγχάνουν τη βέλτιστη σχέση βιώσιμης ανάπτυξης και τουρισμού, για τη χωροταξία και την ενίσχυση του κοινωνικού αποτυπώματος του τουρισμού, για την διασύνδεση του τουρισμού με τον αγροδιατροφικό τομέα και τον πολιτισμό, για τις τελευταίες εξελίξεις στις τραπεζικές χρηματοδοτήσεις και για τεχνολογικές λύσεις που στηρίζουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Κλείνοντας αξίζει να αναφερθούμε στην παρουσίαση από την Marketing Greece της δράσης Blogtrotters, η οποία αφορά στην πρόσκληση στην Ελλάδα και με διαδραστική συμμετοχή, διακεκριμένων ξένων bloggers και vloggers σε προορισμούς της χώρας.

Με επισκεψιμότητα που χτύπησε «κόκκινο», με νέες εκδηλώσεις, happenings και πολλές εκπλήξεις διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και φέτος η 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες.

Ο έντονος επιχειρηματικός χαρακτήρας και η ενίσχυση της διεθνοποίησης αποτέλεσαν κυρίαρχα στοιχεία της «προσωπικότητας» της 82ης ΔΕΘ. Οι επιμέρους ενότητες της έκθεσης κάλυψαν ένα ευρύ πεδίο ενδιαφερόντων, από την εκπαίδευση, την αυτοκίνηση, την ενέργεια μέχρι την ομορφιά, την γαστρονομία και το e-gaming με πολλές δράσεις και εκδηλώσεις.

Η NOISIS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΕ όντας εκθέτης, αποτέλεσε πόλο έλξης για τον επιχειρηματικό κόσμο, με σκοπό την έγκυρη και πλήρη ενημέρωση σε σχέση με τα επιδοτούμενα προγράμματα. Ευχαριστήσουμε όλους θερμά που μας τίμησαν με τη παρουσία τους και μας έδωσαν την ευκαιρία να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις για τα επενδυτικά τους σχέδια.

Με ιδιαίτερη τιμή και φέτος, η NOISIS ΑΕ αποτέλεσε χορηγό στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, στο Ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη του ΣΒΒΕ και του ΣΕΒΕ.

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων, η Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Αλέξης Χαρίτσης,   ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής σκηνής της χώρας, Πρόεδροι φορέων της αγοράς και Επιμελητηρίων, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη της επιχειρηματικής κοινότητας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Αλέξης Χαρίτσης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομίας σε χρηματοδοτικό και θεσμικό επίπεδο, για την προσέλκυση επενδύσεων ενώ από την πλευρά του ο  Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων, κ. Λόης Λαμπριανίδης, ανακοίνωσε, ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες έγκρισης των επενδυτικών σχεδίων για το νέο αναπτυξιακό νόμο, όπως και ότι μειώνονται οι δόσεις για τα σχέδια που είχαν υπαχθεί στο παλαιό νόμο.

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων με τίτλο: «Οι δρόμοι της εξόδου από την κρίση: Εμπιστοσύνη, Επενδύσεις, Εξαγωγές», που διεξήχθη την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017  στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Το συνέδριο αποτέλεσε μία πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων και εμβάθυνε στο μείζον θέμα των μεθόδων που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας προκειμένου να βγει από την παρατεταμένη οικονομική κρίση. Στόχος του συνεδρίου ήταν να χαραχθεί ο Οδικός Χάρτης Εξόδου από την Κρίση με τους Πρωταγωνιστές της Αλυσίδας της Εξωστρέφειας, την οποία συνθέτουν τόσο η πολιτεία όσο και ο ιδιωτικός τομέας στους κλάδους επενδύσεων, τουρισμού, πολιτισμού, εξαγωγών (βιομηχανικά & αγροτικά προϊόντα), χρηματοπιστωτικού τομέα, μεταφορών, ενέργειας & logistics.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, του οποίου υποστηρικτής ήταν η Noisis Α.Ε., κήρυξε ο Υπουργός Επικρατείας, ενώ κεντρικές ομιλίες απηύθυναν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και η Υπουργός Τουρισμού.

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος στις 30 Μαΐου 2017, στο ξενοδοχείο ‘’Divani Caravel Hotel Athens’’ το 5ο κατά σειρά ‘’Greek Exports Forum’’, από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) και την Ethos Events. Πρόκειται για το συνέδριο – θεσμό των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του εξαγωγικού τομέα. Η φετινή διοργάνωση περιελάμβανε δυο ενότητες: την διοργάνωση του συνεδρίου Greek Exports Conference και τρεις παράλληλες δράσεις με την ακόλουθη θεματολογία: Β2Β Συμβουλευτικές Συναντήσεις Ελλήνων εξαγωγέων με στελέχη των γραφείων Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ), Β2Β Συμβουλευτικές Συναντήσεις Ελλήνων εξαγωγέων με στελέχη Διμερών Επιμελητηρίων και Β2Β Συμβουλευτικές Συναντήσεις Ελλήνων εξαγωγέων με εκπροσώπους των μεγάλων χορηγών του Forum. Ένας εκ των χορηγών του συνεδρίου ήταν και η Noisis A.E.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Μακεδονία Παλλάς, το 5ο συνέδριο-θεσμός Export Summit του ΣΕΒΕ για τις εξαγωγές, με θέμα την προστιθέμενη αξία στην Πιστοποίηση, Τυποποίηση, Συσκευασία Μεταφορές και Δίκτυα Διανομής.
Μετά τις τέσσερις ιδιαίτερα επιτυχημένες διοργανώσεις, τρεις στη Θεσσαλονίκη και μία στην Αθήνα, η φετινή διοργάνωση έχει στόχο να αναδείξει το κρίσιμο ζήτημα της προστιθέμενης αξίας στις εξαγωγές, καλύπτοντας όλες τις πτυχές του.
Η NOISIS AE αποτέλεσε για μια ακόμα φορά χορηγό, σε μια επιτυχημένη διοργάνωση με πλούσια ύλη, βοηθώντας τις επιχειρήσεις σε όποιον κλάδο και αν ανήκουν αλλά και δημόσιους φορείς να κατανοήσουν τη σημασία των θεμάτων αυτών για τη διεθνή ανταγωνιστικότητα τους και να υιοθετήσουν τις κατάλληλες στρατηγικές και ενέργειες για την ανάπτυξη και βελτίωση τους.

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 πραγματοποίησε ο ΣΕΤΕ την 25η Τακτική Γενική Συνέλευση των Mελών του. Την Κλειστή Συνεδρίαση που έλαβε χώρα στο »Electra Metropolis Athens Hotel’‘, τίμησε με την παρουσία του και απηύθυνε και έναν σύντομο χαιρετισμό ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Μητσοτάκης.

Κατά την Ανοικτή Συνεδρίαση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την συμμετοχή 1.000 προσκεκλημένων από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και τουριστικό χώρο, εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε η Υπουργός Τουρισμού κα. Κουντουρά ενώ ακολούθησαν οι ομιλίες του Απερχόμενου Πρόεδρου του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρεάδη, η ομιλία του νέου Πρόεδρου του ΣΕΤΕ, κ. Ρέτσου και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, κ. Δραγασάκη. Ευχή όλων ήταν ο Τουρισμός να αποτελέσει κεντρικό πυλώνα ανάπτυξης. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.

Η Noisis A.E. ως μέλος του ΣΕΤΕ ήταν για μία ακόμα χρονιά Χορηγός αυτής της τόσο σημαντικής εκδήλωσης για τον Τουρισμό.

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς (42η), η οποία διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» και λειτούργησε από τις 4 έως τις 7 Μαΐου 2017 στο Νέο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτ. Μακεδονίας. Μία διοργάνωση για πρώτη φορά σε συνεργασία με την ΔΕΘ HELEXPO, παρουσία επισήμων, τοπικών φορέων, παραγόντων, ανθρώπων την εγχώριας βιομηχανίας του σόου και πλήθος κόσμου εντός και εκτός συνόρων.

Την έκθεση επισκέφτηκαν εμπορικοί επισκέπτες από την Ρωσία και την Ουκρανία αλλά και μία 20μελής επιχειρηματική αποστολή από την Κορέα μέσω ειδικών αεροπορικών πτήσεων τσάρτερ από το αεροδρόμιο της Καστοριάς.

Η ελληνική γουνοποιία της Δυτικής Μακεδονίας αναμένεται να μεγαλουργήσει σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν τόσο ο Δήμαρχος της πόλης όσο και ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου ο οποίος παρευρέθηκε στα εγκαίνια.

Τα στελέχη του γραφείου Δυτ. Μακεδονίας της NOISIS υποδέχθηκαν και ενημέρωσαν, στο stand της εταιρείας, πλήθος επιχειρηματιών οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 και κυρίως για τον Επενδυτικό Νόμο.

 

 

Την Δευτέρα 27 Μαρτίου στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στην Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε, με μεγάλη επιτυχία, το 2ο Συνέδριο Τουρισμού με τίτλο : «Τουρισμός Υψηλής Προστιθέμενης Αξίας». Διοργανωτές του συνεδρίου ήταν τα 5 διμερή επιμελητήρια , το Ελληνο-Αμερικάνικο, Ελληνο-Βρετανικό, Ελληνο-Γαλλικό, Ελληνο-Γερμανικό και το Ελληνο-Ιταλικό Θεσσαλονίκης.

Διανύοντας μια περίοδο κατά την οποία, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, παρατηρείται σημαντική μείωση στα τουριστικά έσοδα, παρά την αύξηση του αριθμού επισκεπτών και την ευνοϊκή διεθνή συγκυρία, το συνέδριο κάλυψε κρίσιμες ενότητες θεμάτων όπως: τουρισμός ποιότητας, τουρισμός υγείας και ευεξίας, τεχνολογία και τουρισμός. Παράλληλα εξετάστηκαν τρόποι εκμετάλλευσης των νέων τεχνολογιών με στόχο τόσο την προαγωγή του τοπικού τουριστικού προϊόντος, όσο και την ενίσχυση της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Η NOISIS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΕ αποτέλεσε χορηγό της εκδήλωσης όχι μόνο για να δώσει το παρόν σε ένα σημαντικό συνέδριο του κλάδου αλλά και ως μια εταιρία με μεγάλη εμπειρία στον Τουρισμό προτείνοντας χρηματοδοτικά εργαλεία για κάθε νέα ή και υφιστάμενη τουριστική επιχείρηση.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για 3η χρονιά από την Ethos Awards και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ τα «Greek Hospitality Awards 2017» την Πέμπτη 23 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Στην τελετή βράβευσης που έδωσαν το παρόν πάνω από 200 στελέχη και προσωπικότητες από τον χώρο του τουρισμού, κορυφαίο ξενοδοχείο στην Ελλάδα για το 2017  «Top Greek Hotel 2017» αναδείχθηκε το Grecotel Corfu Imperial. Την βράβευση έκανε η Υπουργός Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά η οποία τόνισε ότι «ο θεσμός των Greek Hospitality Awards στηρίζει και προβάλλει το έργο και τις προσπάθειες του ξενοδοχειακού τομέα στην Ελλάδα».
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας επεσήμανε ότι τα Greek Hospitality Awards αποτελούν ένα θεσμό και περιβάλλουν την δυναμική του ελληνικού τουρισμού.

Χορηγός της λαμπερής αυτής βραδιάς του Τουρισμού ήταν η Noisis Α.Ε.

Tους μεγάλους νικητές του ελληνικού τουρισμού ανέδειξε η Τελετή Απονομής των Tourism Awards 2017. Για τέταρτη συνεχή χρονιά περισσότερα από 700 στελέχη και προσωπικότητες του κλάδου τίμησαν με την παρουσία τους τα βραβεία θεσμό του ελληνικού τουρισμού σε μία λαμπερή βραδιά η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Athenaum InterContinental.

Σε μία βραδιά που είχε χρώμα και ρυθμό οι παρουσιαστές της εκδήλωσης κατάφεραν να κρατήσουν το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο βραβεύοντας βέλτιστες πρακτικές επιχειρήσεων και πρωτοβουλίες οι οποίες προάγουν την καινοτομία και την ποιότητα στον ελληνικό τουρισμό. Ιδιαίτερα αυξημένες υπήρξαν φέτος οι υποψηφιότητες εκ μέρους ηχηρών ξενοδοχειακών new openings και επιχειρήσεων του θαλάσσιου τουρισμού, του luxury travel και του digital tourism.

Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος.

Υποστηρικτής αυτής της λαμπερής βραδιάς ήταν η Noisis A.E.

http://www.tourismawards.gr/

Έπεσε η αυλαία για την 4η FOOD EXPO που πραγματοποιήθηκε από 18 έως 20 Μαρτίου 2017 στο Metropolitan Expo με την συμμετοχή 1.200 εκθετών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, υποδεχόμενη περισσότερους από 60.000 επισκέπτες-επαγγελματίες από 22.000 επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης, επιβεβαιώνοντας τη θέση της μεταξύ των κορυφαίων εκθέσεων Τροφίμων & Ποτών σε παγκόσμιο επίπεδο
Εκπρόσωποι από όλο το πολιτικό φάσμα και τον επιχειρηματικό κόσμο έδωσαν το παρών στα εγκαίνια της 4ης FOOD EXPO, αναγνωρίζοντας τον κυρίαρχο ρόλο που διαδραματίζει η έκθεση στην εξέλιξη του κλάδου Τροφίμων & Ποτών και της πρωτογενούς παραγωγής. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Ευάγγελος Αποστόλου, ο οποίος εγκαινίασε την έκθεση, επισήμανε την τεράστια σημασία που έχει η έκθεση για τις παραγωγικές επιχειρήσεις και τις μονάδες πρωτογενούς παραγωγής αγροτροφικών προϊόντων.
Στην φετινή FOOD EXPO ξεπέρασε κάθε προσδοκία και η προσέλευση διεθνών αγοραστών. Οι hosted buyers δήλωσαν ενθουσιασμένοι για την ποιότητα και τον πλούτο των παραδοσιακών αλλά και των καινοτόμων προϊόντων που ανακάλυψαν στη φετινή έκθεση, τονίζοντας ότι δεν περίμεναν ποτέ ότι θα συναντούσαν στην Ελλάδα μία έκθεση τόσο υψηλού επιπέδου.Τιμώμενη χώρα της διοργάνωσης για το 2017 ήταν η Ισπανία.

Η Noisis A.E. συμμετείχε στην έκθεση ενημερώνοντας τους επισκέπτες για τα νέα προγράμματα επιδοτήσεων και τις δυνατότητες ανάπτυξης των επιχειρήσεων τους μέσω αυτών.

Το εκθεσιακό «δίδυμο» των Detrop – Oenos κάλυψε φέτος συνολικά 11 περίπτερα έναντι 6 περιπτέρων στην προηγούμενη διοργάνωση, συγκεντρώνοντας 700 εκθέτες έναντι 530 το 2015.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκε, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ιωάννης Τσιρώνης, ο οποίος μεταξύ άλλων απέδωσε τα εύσημα στις ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στις Εκθέσεις , καθώς μέσα σε συνθήκες κρίσης έχουν όραμα, είναι εξωστρεφείς και κάνουν τα ελληνικά προϊόντα γνωστά στο εξωτερικό.
H Detrop και η Oenos είχαν στο επίκεντρο τους δύο μεγάλα θεματικά αφιερώματα. Το πρώτο εστιάζει στο ελαιόλαδο και την ελιά και το δεύτερο στα αποστάγματα. Οι δύο εκθέσεις πλαισιώθηκαν από καινοτόμες παράλληλες εκδηλώσεις, στα πλαίσια των οποίων ήταν και η διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Πατσά καθώς και ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Ν.Α. Ευρώπης, μια συνδιοργάνωση με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.
Η εταιρεία NOISIS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΕ έδωσε το παρόν στην διοργάνωση, ενημερώνοντας τους επισκέπτες και τους εκθέτες, που τίμησαν με την παρουσία τους την έκθεση, για τις δυνατότητες ανάπτυξης των επιχειρήσεων τους.

Συνολικά 125.000 επαγγελματίες από 48.000 επιχειρήσεις από την Αθήνα και την περιφέρεια που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης, επισκέφθηκαν τη 12η HORECA 2017 κατακλύζοντας και τα τέσσερα Ηall του εκθεσιακού κέντρου, έχοντας την δυνατότητα να δουν από κοντά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των 550 εκθετών και να παρακολουθήσουν τις παράλληλες εκδηλώσεις, που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον όλων.

Μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά ήταν και η προσέλευση των ξενοδόχων στην Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά στα πλαίσια της HORECA. Περισσότεροι από 1.100 ξενοδόχοι από όλη τη χώρα ενημερώθηκαν για τα καίρια ζητήματα που αφορούν τον κλάδο τους, ενώ παράλληλα εξέπεμψαν όλοι μαζί το μήνυμα της ενότητας, η οποία αποτελεί το θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο οικοδομούνται οι αληθινά μεγάλες επιτυχίες του κλάδου.

Τη Γενική Συνέλευση άνοιξε ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Γιώργος Τσακίρης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ενίσχυση του ρόλου του Επιμελητηρίου στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, αλλά και στην ανάγκη συνεργασίας μεταξύ επαγγελματιών καταλυματιών, αλλά και γενικά μεταξύ τουριστικών επαγγελματιών για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στους επισκέπτες. Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, η οποία υπογράμμισε πως ο Τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και μας αφορά όλους, ενώ ακολούθησε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, αλλά και ο πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γιάννης Ρέτσος.

Η Noisis A.E. συμμετείχε στην έκθεση αλλά και στην Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος  ως χορηγός, ενημερώνοντας τους επισκέπτες για τα νέα προγράμματα επιδοτήσεων και παρουσιάζοντας τις εξειδικευμένες υπηρεσίες της στην διαχείριση επενδυτικών σχεδίων για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.