Δημοσιότητα

2018

Εκθέσεις - Συνέδρια

Διαφήμιση

Τύπος

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και με την μεγαλύτερη συμμετοχή συνέδρων από κάθε άλλη χρονιά, το 17o Συνέδριο του ΣΕΤΕ με θέμα «Tourism in Transition: #someTHINKdifferent», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hilton Αθηνών, την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018.

Το φετινό ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, χορηγός του οποίου ήταν η Noisis Α.Ε., παρακολούθησαν περισσότερα από 400 άτομα από τον στενό και ευρύτερο χώρο του τουρισμού, οι οποίοι μίλησαν για την ανάγκη αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών για την αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και ενσωμάτωσης στη χάραξη της στρατηγικής για τη διαμόρφωση της εικόνας προορισμών.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος,  αναφέρθηκε στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο ελληνικός τουρισμός μέσω της χρήσης των ψηφιακών τεχνολογιών  για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον. Υπογράμμισε επίσης ότι η χώρα μας βρίσκεται στην κατηγορία των ψηφιακών ουραγών της Ευρώπης επισημαίνοντας την ανάγκη κατάρτισης ενός δομημένου σχεδίου δράσης, που μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα εφαρμόσει μία συνολική ψηφιακή στρατηγική.

Το δικό της «αμερικανικό όνειρο» έζησε η 83η ΔΕΘ, που ανέβασε φέτος ψηλότερα τον πήχη, καταφέρνοντας να προσελκύσει 283.853 επισκέπτες, έναντι 263.724 της περσινής. Άνθρωποι όλων των ηλικιών «αγκάλιασαν» με ενθουσιασμό την Έκθεση, αναδεικνύοντάς την πιο πετυχημένη της τελευταίας 20ετίας.

Με συνθήματα την εξωστρέφεια, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία και αιχμή την συμμετοχή των ΗΠΑ ως Τιμώμενης Χώρας, η 83η ΔΕΘ έγινε για εννέα ημέρες το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή. Οι αμερικανικοί κολοσσοί και τα τεχνολογικά τους επιτεύγματα, οι περισσότερες από 100 ελληνικές startups στο θεματικό πάρκο «Ψηφιακή Ελλάδα», η δυναμική ελληνική παραγωγή όπως παρουσιάστηκε από 48 Επιμελητήρια και 360 επιχειρήσεις-μέλη τους, οι 20 ξένες, κρατικές συμμετοχές, οι ποικίλες θεματικές ενότητες, από την ομορφιά και τη γαστρονομία μέχρι την εκπαίδευση και την μηχανοκίνηση, σε συνδυασμό με τις καθημερινές συναυλίες, τις δράσεις πολιτισμού και τις δεκάδες παράλληλες εκδηλώσεις, συνέθεσαν ένα πολυγεγονός που έβαλε τις βάσεις για μια ακόμα πλουσιότερη διοργάνωση την επόμενη χρονιά.

Η NOISIS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΕ συμμετείχε στην έκθεση και ευχαριστεί θερμά όλους τους εκθέτες και επισκέπτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους, δίνοντας μας την ευκαιρία ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες για τα νέα επιδοτούμενα προγράμματα.

Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε η 26η τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Η κλειστή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης, έλαβε χώρα το πρωϊ της ίδια ημέρας στο ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens και ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου του ΣΕΤΕ κ. Γιάννη Ρέτσου.

Η ανοικτή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ,  πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης). Στην ανοικτή συνεδρίαση, μίλησαν ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε βίντεο με δημιουργικό υλικό από την καμπάνια του ΣΕΤΕ με κεντρικό μήνυμα «Τουρισμός, αξία για όλους».

H Noisis A.E. ως μέλος του ΣΕΤΕ ήταν και φέτος χορηγός της εκδήλωσης.

Με φόντο την Παλιά Πόλη, όπου γεννήθηκε και αναπτύχθηκε η τέχνη της γουνοποιίας, πραγματοποιήθηκε και φέτος η 43η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς που λειτούργησε από τις 3 έως τις 6 Μαΐου 2018, στο Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας.

Η Τελετή Εγκαινίων πραγματοποιήθηκε από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα. Την Έκθεση διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς, η ΔΕΘ-HELEXPO και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον από πλευράς εμπορικών επισκεπτών από 43 χώρες από όλον τον πλανήτη, ως αποτέλεσμα μίας μεγάλης καμπάνιας την οποία πραγματοποίησαν οι διοργανωτές.

Τα στελέχη του γραφείου Δυτ. Μακεδονίας της NOISIS υποδέχθηκαν και ενημέρωσαν, στο stand της εταιρείας, πλήθος επιχειρηματιών οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 και κυρίως για τον Αναπτυξιακό Νόμο.

Περισσότερα από 700 στελέχη και προσωπικότητες του κλάδου τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή απονομής των Tourism Awards 2018 η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Μαρτίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Την τελετή χαιρέτισαν ο Χαράλαμπος Καρίμαλης, Πρόεδρος του ΕΟΤ, η Ευρυδίκη Κουρνέτα, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού και ο Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Η τελετή των Tourism Awards ξεκίνησε με ένα φαντασμαγορικό θέαμα μουσικής και aerial dancing από την ομάδα της Artventure Productions, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Πέτρου Κούρτη, γνωστού σε όλους από τη συμμετοχή του στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, και της aerial dance performer, χορογράφου και αθλήτριας Κατερίνας Σολδάτου. Παρουσιαστές της τελετής απονομής ήταν η Βαλέρια Κουρούπη και ο Μάριος Αθανασίου.

Η βραδιά συνεχίστηκε με ελληνικές γεύσεις, cocktails στο μπαρ της Diageo και πολύ κέφι, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να δουν από κοντά και να θέσουν σε λειτουργία ένα πιστό αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστας Κοτσανάς.

Υποστηρικτής αυτής της λαμπερής βραδιάς του Ελληνικού Τουρισμού ήταν και φέτος η Noisis A.E.

Όλος ο κόσμος των τροφίμων, της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής και με τους καλύτερους «πρεσβευτές» των ελληνικών τροφίμων και της γαστρονομίας ολοκληρώθηκε η 27η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Συσκευασίας “Detrop Boutique” και η 8η Διεθνής Έκθεση Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων Εξοπλισμού, Έτοιμων Προϊόντων “Artozyma”.

Οι εκθέσεις πλαισιώνονται από ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων και στοχευμένων events, τα οποία έδωσαν την δυνατότητα στον εμπορικό επισκέπτη και στον επαγγελματία να αποκομίσουν την μέγιστη δυνατή προστιθέμενη αξία περνώντας τις «πύλες» των δύο διοργανώσεων.

Η NOISIS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΕ συμμετείχε στην έκθεση και ευχαριστεί θερμά όλους τους εκθέτες και επισκέπτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους, δίνοντας μας την ευκαιρία ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες για τα νέα επιδοτούμενα προγράμματα.

Με μια λαμπρή τελετή και σε μια κατάμεστη αίθουσα 400 ατόμων, στελεχών και προσωπικοτήτων από τον χώρο του Τουρισμού, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 η απονομή των Greek Hospitality Awards 2018, που διοργάνωσε για 4η χρονιά η «Ethos Awards». H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Divani Apollon Palace & Thalasso, με τη συμμετοχή 149 ξενοδοχείων και τουριστικών επιχειρήσεων στην διαγωνιστική διαδικασία, που αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή και το αναγνωστικό κοινό του περιοδικού «Χρήμα».

Κορυφαίο Ξενοδοχείο Top Greek Hotel 2018 αναδείχθηκε το Μakedonia Palace. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μίλησαν και απένειμαν βραβεία, τα οποία τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της ΔΕΘ Helexpo, της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, οι κ.κ. Ιωάννης Αμανατίδης, Υφυπουργός Εξωτερικών, Ευρυδίκη Κουρνέτα, Γενική Γραμματέας Τουρισμού, και Αθανάσιος Μπούρας, Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής. Ομιλίες επίσης πραγματοποίησαν οι κ.κ. Ιωάννης Δημόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος του Ekdromi.gr και Tareq Al Jizawi, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GlobiLED.

Χορηγός της λαμπερής αυτής βραδιάς του Τουρισμού ήταν και φέτος η Noisis Α.Ε.

 

Περισσότεροι από 100.000 επαγγελματίες από τον κλάδο των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης επισκέφθηκαν τη 13η HORECA 2018 κατά τις τέσσερις ημέρες της λειτουργίας της!  Το απόλυτο εκθεσιακό event για τη Φιλοξενία και τον ευρύτερο επισιτιστικό κλάδο καταφέρνει για άλλη μια χρονιά να καταρρίπτει τα δικά του υψηλότατα ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Αθρόα ήταν και η προσέλευση ξενοδόχων από όλη τη χώρα στην 7η Ετήσια Γενική Συνέλευση Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Η Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ έλαβε χώρα την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.200 ξενοδόχων από όλη τη χώρα. Στο χαιρετισμό του ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΞΕΕ, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός ανέφερε ότι ο ξενοδοχειακός κλάδος υπηρετεί κάθε σεζόν τον εθνικό στόχο και βγάζει την Ελλάδα ασπροπρόσωπη. Ωστόσο, για να διαπρέψει ο τουριστικός κλάδος χρειάζεται ένα ευνοϊκό περιβάλλον και «δημιουργική αγωνία» από τους εμπλεκόμενους φορείς και την Πολιτεία.

Η NOISIS A.E. συμμετείχε στην έκθεση ως εκθέτης αλλά και ως χορηγός στην Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ενημερώνοντας τους επισκέπτες για τα νέα προγράμματα επιδοτήσεων και παρουσιάζοντας τις εξειδικευμένες υπηρεσίες της στην διαχείριση επενδυτικών σχεδίων για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.