Δημοσιότητα

2019 | Noisis Σύμβουλοι Ανάπτυξης

Εκθέσεις - Συνέδρια

Διαφήμιση

Τύπος

H Xenia έριξε την αυλαία της, τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019, καταφέρνοντας και πάλι να εντυπωσιάσει τόσο με τον πλούτο των εκθεμάτων όσο και με την ποιότητα των special events. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα την άφιξη χιλιάδων επισκεπτών που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο ξενοδοχειακό κλάδο, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν πώς η τελική καταγραφή έδειξε νέο ρεκόρ επισκεπτών που έφτασε τους 45.000. Έπειτα από έναν πρώτο απολογισμό της συμμετοχής τους στην Xenia 2019, οι 550 εκθέτες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από το επίπεδο της διοργάνωσης και την ποιότητα του επισκεπτικού κοινού.

Η οργανώτρια Forum SA, επέστρεψε δυναμικά με κεντρικό θέμα «Καινοτομία και παράδοση» σε συνέχεια της περσινής απολύτως επιτυχημένης παρουσίασης του καινοτόμου project της έκθεσης Xenia, Hotel Megatrends. Στα Hotel Megatrends / Talks πρωταγωνίστησαν το Eco Marketing και τα Eco Hotels, η εξάσκηση και η διατροφή καθώς και η εκπαίδευση φιλοξενίας. Το Hotel Megatrends παρουσιάστηκε ακόμη περισσότερο εξελιγμένο, δίνοντας λύσεις αλλά και εμπνέοντας όλο το φάσμα των επισκεπτών και τις τρεις ημέρες της έκθεσης! Αντίστοιχα στο Digi Hotel, οι ομιλίες κορυφώθηκαν με την θεματική ενότητα που αφορά στα social media και την διαχείριση των online κριτικών.

Η Noisis A.E. συμμετείχε στην έκθεση ενημερώνοντας τους επισκέπτες, για τα νέα προγράμματα επιδοτήσεων και παρουσιάζοντας τις εξειδικευμένες υπηρεσίες της, στην διαχείριση επενδυτικών σχεδίων, για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

 

 

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η 100% Hotel Show 2019, η οποία πραγματοποιήθηκε στο MEC Παιανίας από τις 15 έως και τις 18 Νοεμβρίου.

Στην έβδομη κατά σειρά χρονιά διοργάνωσης της 100% Hotel Show οι εκθέτες ξεπέρασαν τους 170, οι επισκέπτες τους 25.000, ενώ πάνω από 3.000 ήταν οι συμμετέχοντες που παρακολούθησαν τα Ξενοδοχειακά Workshops. Επίσης τα Hospitality Seminars ολοκληρώθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία και φέτος. Ένα από τα Highlights της έκθεσης ήταν η απονομή των Hotel Design Awards 2019 και το VIP Opening Party την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης.

Η Noisis A.E. συμμετείχε στην έκθεση ενημερώνοντας τους επισκέπτες, για τα νέα προγράμματα επιδοτήσεων και παρουσιάζοντας τις εξειδικευμένες υπηρεσίες της, στην διαχείριση επενδυτικών σχεδίων, για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Η 4η Ευρω-Αραβική Σύνοδος, διοργανώθηκε από το Delphi Economic Forum σε συνεργασία με την Al-Iktissad Wal-Aamal και με τον Στρατηγικό Χορηγό της Consolidated Contractors Company. Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 29-30 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και κατέληξε σε μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή πρωθυπουργών, ανώτερων κυβερνητικών αξιωματούχων, ακαδημαϊκών και στελεχών μεγάλων ευρωπαϊκών και αραβικών εταιρειών.

Κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την «ιστορική γέφυρα φιλίας» μεταξύ των δύο γεωγραφικών περιοχών της Μεσογείου και επισήμανε το θέμα των μεταναστών, καθώς αποτελεί κορυφαία πρόκληση τόσο για την Ευρώπη όσο και για τον αραβικό κόσμο. Οι πολιτικοί Νίκος Αναστασιάδης, Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ, Άνα Μπράναβιτς, Αντρέι Πλένκοβιτς, Έντι Ράμα, Νάβιλ Αμπουρντείν, Μασίμο Ντ’Αλέμα, Φράνκοϊς Φίλωνας και Τάρεκ Ελ-Μολλά συνεισέφεραν επίσης με βασικές ομιλίες για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των χωρών, καθώς και οικονομικές ευκαιρίες και συνέργειες στην ευρύτερη περιοχή.

Υποστηρικτής της Ευρω-Αραβικής Συνόδου και φέτος ήταν η Noisis A.E.

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Θεσσαλονίκη έγινε το επίκεντρο του τουρισμού και της φιλοξενίας. Η 35η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης PHILOXENIAHOTELIA, ολοκληρώθηκε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε επισκέπτες και εκθέτες, μετρώντας 542 εκθέτες, συμμετοχές από 21 χώρες και εκπροσώπηση από όλη την εγχώρια τουριστική βιομηχανία αλλά και τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Η NOISIS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΕ παρόν σε μια έκθεση με προστιθέμενη αξία για τη χώρα και τον τουρισμό, αποτέλεσε πηγή ενημέρωσης για δυνατότητες ανάπτυξης στο τομέα του τουρισμού και όχι μόνο.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και φέτος το Ετήσιο Συνέδριο του ΣΕΤΕ με τίτλο «Redefining Realities: #someREACTdifferent», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hilton Αθηνών, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019.

Το φετινό συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, χορηγός του οποίου ήταν η Noisis Α.Ε., άνοιξε με μια δια δραστική συζήτηση μεταξύ του Προέδρου του ΣΕΤΕ, Γιάννη Ρέτσου και του Paul Papadimitriou, ιδρυτή της Intelligence, ερευνητή καινοτομίας και ειδικό στις στρατηγικές του μέλλοντος και συντονιστή της διοργάνωσης.

Ο Γιάννης Ρέτσος αναφέρθηκε στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες που επικρατούν στην παγκόσμια ταξιδιωτική αγορά και στην άμεση ανάγκη προσαρμογής του ελληνικού τουρισμού στα νέα δεδομένα. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «τὠρα είναι η στιγμή των μεγάλων αλλαγών για τον ελληνικό τουρισμό».

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο ελληνικός τουρισμός μέσω της χρήσης των ψηφιακών τεχνολογιών για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον. Υπογράμμισε επίσης ότι η χώρα μας βρίσκεται στην κατηγορία των ψηφιακών ουραγών της Ευρώπης επισημαίνοντας την ανάγκη κατάρτισης ενός δομημένου σχεδίου δράσης, που μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα εφαρμόσει μία συνολική ψηφιακή στρατηγική.

Η NOISIS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΕ, αποτέλεσε χορηγό, στην επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, στο Ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη,  με επίσημο ομιλητή τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Η εκδήλωση, υποστηριζόταν παράλληλα από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) καλύπτοντας έτσι, όλο το εύρος της επιχειρηματικότητας στη Β. Ελλάδα, συμμετέχοντας επιχειρήσεις–μέλη των εν λόγω φορέων, καθώς και εκπρόσωποι από την οικονομία, την πολιτική, την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Στο πάνελ, παραβρέθηκαν τόσο ο Υπουργός όσο και οι Υφυπουργοί Βιομηχανίας και Εμπορίου, κ. Νίκος Παπαθανάσης, Έρευνας & Τεχνολογίας, κ. Χρίστος Δήμας, και Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Γιάννης Τσακίρης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ένας ανοιχτός και ζωντανός διάλογος με τους συμμετέχοντες στο δείπνο. Στο τραπέζι τέθηκαν όλα τα ανοιχτά ζητήματα της οικονομίας και κυρίως για τα σχέδια της κυβέρνησης στον τομέα των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας.

Την Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Η κλειστή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης, έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens. H συνεδρίαση ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννη Ρέτσου.

Η ανοικτή συνεδρίαση της 27ης Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης), ξεκίνησε με την ομιλία του Πρόεδρου του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννη Ρέτσου, συνεχίσθηκε με την παρέμβαση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Ακολούθησαν οι ομιλίες του κ. Φωκίωνα Καραβία και του κ. Γρηγόρη Χριστόπουλου. Επίσης ο Γενικός Διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ, κ. Ηλίας Κικίλιας παρουσίασε τις δράσεις του Ινστιτούτου.

H Noisis A.E. ως μέλος του ΣΕΤΕ ήταν και φέτος υποστηρικτής αυτής της πολύ επιτυχημένης εκδήλωσης.

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η 44η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς, η οποία διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς και λειτούργησε από τις 2 έως τις 5 Μαΐου 2019 στο Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας.

Πεδίο σημαντικών εμπορικών συναλλαγών αποτέλεσε και φέτος η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς, συγκεντρώνοντας τις περισσότερες από τις μεγαλύτερες εταιρίες της Ελληνικής και Διεθνούς Βιομηχανίας Γούνας.

Η Έκθεση Γούνας Καστοριάς, συνδυάζοντας την εμπειρία δεκάδων χρόνων με την καινοτομία και τη μόδα, έδωσε την ευκαιρία στους Εκθέτες της να παρουσιάσουν τις νέες κολεξιόν τους για τον χειμώνα 2019-2020 σε ένα εξασφαλισμένο πελατολόγιο από 40 και πλέον χώρες.

Τα στελέχη του γραφείου Δυτ. Μακεδονίας της NOISIS υποδέχθηκαν και ενημέρωσαν, στο stand της εταιρείας, πλήθος επιχειρηματιών οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 και κυρίως για τον Αναπτυξιακό Νόμο.

Στη σημασία των ανθρώπων που δημιουργούν καινούριες λεωφόρους σκέψης και δράσης εστίασαν τα φετινά Tourism Awards, η τελετή απονομής των οποίων αφιερώθηκε στη μνήμη του Θεόδωρου Βασιλάκη. Στην 6η τους διοργάνωση, τα βραβεία-θεσμός του ελληνικού τουρισμού τίμησαν τον ιδρυτή της Aegean Airlines για την ανυπέρβλητή του προσφορά στον κλάδο και ανέδειξαν πρωτοβουλίες μεγάλων και μικρών ελληνικών επιχειρήσεων και φορέων που διακρίνονται αντίστοιχα για την αριστεία, την καινοτομία και την τόλμη τους.

Σημαντικά στελέχη και προσωπικότητες του κλάδου τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή απονομής των Tourism Awards η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Απριλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος με παρουσιάστρια την Ντορέττα Παπαδημητρίου. Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι κ.κ.: Χαράλαμπος Καρίμαλης, Πρόεδρος του ΕΟΤ, Γιώργος Τζιάλλας, Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Γιώργος Βασιλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Κλάδου Αυτοκινήτων ΒΑΣΙΛΑΚΗ, Παρασκευή Πατουλίδου, Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Δρ. Ηλίας Κικίλιας, Γενικός Διευθυντής ΙΝΣΕΤΕ και Μαριέττα Παπαβασιλείου Βακιάνη, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Υποστηρικτής αυτής της λαμπερής βραδιάς του Ελληνικού Τουρισμού ήταν και φέτος η Noisis A.E.

Μια ακόμη πετυχημένη «συνταγή» στέφθηκε με επιτυχία στα πλαίσια της 28ης Διεθνής Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Συσκευασίας καθώς και της 7ης Διεθνής Έκθεση Οίνου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Οι δύο εκθέσεις, που φιλοξενούν καινοτόμα προϊόντα από όλη την Ελλάδα και «παντρεύουν» παραγωγούς, εταιρείες και γεύσεις με έναν δημιουργικό τρόπο, συγκέντρωσε και φέτος 700 άμεσους και έμμεσους εκθέτες από όλη την Ελλάδα αλλά και από Ιταλία, Ινδία, ΠΓΔΜ, Τουρκία, Κύπρο και Γερμανία.

Η NOISIS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΕ συμμετείχε στην έκθεση και ευχαριστεί θερμά όλους τους εκθέτες και επισκέπτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους, δίνοντας μας την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες για τα νέα επιδοτούμενα προγράμματα του κλάδου και όχι μόνο.

Σε μια λαμπρή τελετή, με παρουσία πάνω από 500 στελεχών της ελληνικής ξενοδοχίας  και επισήμων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 η απονομή των Βραβείων «Greek Hospitality Awards 2019»,  που διοργάνωσαν για 5η χρονιά η Ethos Awards.

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Athenaeum InterContinental, με τη συμμετοχή περισσότερων από 200 ξενοδοχείων και τουριστικών επιχειρήσεων στην διαγωνιστική διαδικασία.  Ο θεσμός των Greek Hospitality Awards επιβραβεύει την αριστεία στο χώρο των ελληνικών ξενοδοχείων, μέσα από αξιοκρατική διαδικασία, στην οποία συμμετέχουν η Επιτροπή Αξιολόγησης.

Tα βραβεία τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της ΔΕΘ Helexpo, της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος,  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων.

Χορηγός της λαμπερής αυτής βραδιάς του Τουρισμού ήταν και φέτος η Noisis Α.Ε.

Περισσότεροι από 125.000 επαγγελματίες από τον κλάδο των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης επισκέφθηκαν τη 14η HORECA 2019 κατά τις τέσσερις ημέρες της λειτουργίας της!  Το απόλυτο εκθεσιακό event για τη Φιλοξενία και τον ευρύτερο επισιτιστικό κλάδο καταφέρνει για άλλη μια χρονιά να καταρρίπτει τα δικά του υψηλότατα ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Mαζική ήταν η προσέλευση στην 8η Γενική Συνέλευση του Ξ.Ε.Ε. Με πρωτοφανή συμμετοχή περισσότερων από 1.000 ξενοδόχων πραγματοποιήθηκε η 8η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, στη HORECA 2019. Η Ετήσια Γενική Συνέλευση έλαβε χώρα την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.000 ξενοδόχων από όλη τη χώρα. Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός αναφέρθηκε στο όραμα και τη στρατηγική του ΞΕΕ, υπογραμμίζοντας πως «το να κρατήσουμε ψηλά τον ελληνικό Τουρισμό είναι η μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας».

Η NOISIS A.E. συμμετείχε στην έκθεση ως εκθέτης αλλά και ως χορηγός στην Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ενημερώνοντας τους επισκέπτες για τα νέα προγράμματα επιδοτήσεων και παρουσιάζοντας τις εξειδικευμένες υπηρεσίες της στην διαχείριση επενδυτικών σχεδίων για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.